روستای کردشت
روستای کردشت
روستای کردشت در ساحل رود ارس و در 80 کیلومتری شرق جلفا بعد از پایانه مرزی نودوز و روستای دوزال استان آذربایجان شرقی قرار گرفته و یکی از زیباترین مجموعههای معماری ایران را در خود جای داده است.
این مجموعه در دوره قاجار و در زمان نایبالسلطنه عباسمیرزا و جنگهای سیساله ایران و روس ساخته شده و حمام کردشت، عمارت، حمام کوچک، مسجد غریب، دیوانخانه، یخچال، قلعه کردشت و پادگان نظامی را شامل میشود که قدیمیترین آنها مسجد غریب است.حمام بزرگ کردشت تمام عناصر معماری حمامهای ایرانی را داراست و شامل هشتی ورودی، سربینه، میان در، گرمخانه، خزینه و شاهنشین میشود.
آهکبریهای بسیار باشکوهی با نقوش اسلیمی به همراه ستونهای سنگی مقرنسکاریشده و کفشکنهای سنگی حجاریشده فضاهای داخلی حمام را زینت داده است.حمام دارای حیاطی بزرگ در ضلع جنوبی عمارت است که قاببندیهای اطراف آن زیبایی حیاط را دو چندان کرده و رواق الحاقی در شمال حیاط ورودی حمام را با معماری خاصی تعریف کرده است.
این مجموعه از جمله بناهایی است که زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی مرمت و بازسازی شده و بازدید از آن برای عموم آزاد است.
مجموعه کردشت جلفا یکی از زیباترین مجموعه های معماری ایرانی در ساحل رود ارس و ۸۰کیلومتری شرق جلفا بعد از پایانه های مرزی نوردوز و روستای زیبای دوزال واقع شده.
براساس متون تاریخی این مجموعه در دوره قاجار و در زمان نایب السلطنه عباس میرزا و جنگهای سی ساله ایران و روس ساخته شده است.
مجموعه کردشت شامل هشت بنای تاریخی عمارت، حمام بزرگ و حمام کوچک، مسجد غریب، دیوانخانه، یخچال تاریخی، قلعه کردشت و ساخلو (پادگان نظامی) است.
حمام کردشت یکی از زیباترین حمام های آذربایجان است که معماری اصیل سنتی دارد و در میان باغ بزرگی ساخته شده. قلعه نظامی کردشت یکی از قلعه های دوران عباس میرزا نائب السلطنه قاجار است که در طی مبارزات خود بر علیه تجاوز روسیه تزاری از این قلعه استفاده می نمود. آنچه به نظر می رسد قبل از استفاده از قلعه کردشت این قلعه نظامی وجود داشته است و بنای آن را به سده های نخستین اسلامی نسبت می دهند. قلعه عباس آباد کردشت در سمت چپ جاده کردشت به خروانق در بالای تپه ای صخره ای بنا شده است و در جبهه شمالی این قلعه درب ورودی بنا شده استو در ارتفاعات این قلعه دیواره ها از جنس سنگ و آجر ساخته شده است ، به فاصله معینی نزدیک به یکصدمتر از یکدیگر ۶ عدد برج نگهبانی وجود داشته که اکنون قسمتی از این برجها پابرجاست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!